Ø-havets perle med gamle smukke landsbyer, en pragtfuld natur og helt speciel atmosfære.

Afrejsedato Pris pr. person
Onsdag d. 15. september Pris 3.095,- BESTIL

Rejseplan

  1. dag: Idylliske Ærøskøbing

Via Storebæltsbroerne til Svendborg, hvorfra vi sejler til Ærøskøbing – Ærøs hovedstad – som mange har kaldt en ”Holberg-dekoration” – med toppede brosten og flotte byhuse med stokroser.

Ærøskøbing er måske den by i landet, der giver det bedste indtryk af et købstadsmiljø fra 1600-1700-tallet. Der kommer hvert år udenlandske par til Ærø for at blive viet i idylliske omgivelser. Med lokalguide ser vi nærmere på byen og kommer forbi flere af bryllupsstederne.

Efter frokost på restaurant i Ærøskøbing kører vi til skipperbyen Marstal, som er Ærøs vigtigste handels- og søfartsby, med mange forretninger og en navigationsskole, som gennem mere end hundrede år har uddannet navigatører til den danske handelsflåde. Vi kigger os om i byen, og ser bl.a. den flotte 1700-tals kirke, inden vi sidst på eftermiddagen tjekker ind på ”Ærø Hotel”.

Hotellet har restaurant med panoramaudsigt, hyggeligt barområde og swimmingpool. Alle værelser er med telefon, tv samt toilet og bad. Middagsbuffet på hotellet.

  1. dag: Ærø med lokalguide

Morgenbuffet på hotellet, hvorefter vi kører ud på eventyr på den lille ø.

I løbet af dagen kommer vi bl.a. til den 33 m høje Voderup Klint. Klinten er fredet og vi får en fantastisk udsigt mod Als og Tyskland.

Turen går ligeledes til øens blomstrende landsby, Bregninge – en smuk middelalderby med bindingsværkshuse og kirke fra 1200-tallet. I Søby får vi et indblik i øens største arbejdsplads. Søby Værft reparerer, vedligeholder og installerer skibsmotorer, samt bygger, ombygger og reparerer skibe.

Ved hjemkomst til hotellet drikker vi eftermiddagskaffe / the og nyder stedets lækre nybagte Ærø-pandekager.

  1. dag: Bryggeribesøg

Efter morgenmaden skal vi på en rejse gennem dansk søfarts historie, med et besøg på Marstal Søfartsmuseum, hvor vi bl.a. kan se de mange spændende modelskibe, og de mange finurlige ting, som søfolk har hjembragt fra alverdens fjerne lande.

Vi slutter besøget på den smukke ø med ølsmagning og frokost på Rise Bryggeri. Rise Bryggeri blev oprindeligt etableret i 1926, i de nu historiske bygninger, der blev opført som mejeri tilbage i 1880. Efter skiftet fra mælk til humle fortsatte ølbrygningen helt frem til 1962, hvor Rise Bryggeri tappede sin sidste øl. Først i 2004 genåbnede bryggeriet, og satte dermed Ærø tilbage på Danmarkskortet, med sit gode velsmagende øl.

Vi sejler retur fra Ærøskøbing til Svendborg, og kører derfra via Storebælt til Sjælland.

Hjemkomst først på aftenen.

 

Ture til de danske små-øer er populære. Du kan også tage med Hafnia Rejser til: Læsø, Sprogø, Agersø, Hven, Sejerø og Samsø.

Ærø Bymiljø
Ærø Ærøskøbing
Ærø strandhuse
Ærø rødt hus

Information

Med i prisen

2 x overnatning i delt dobbeltværelse
2 x morgenbuffet
2 x middag
1 x frokost (1. dag)
Sandwich fra hotellet (2. dag)
Ø-rundture med lokalguide
Eftermiddagskaffe/-the med Ærø-pandekager
Entré i Marstal Søfartsmuseum
Ølsmagning på Rise Bryggeri med frokost
Buskørsel i 4-stjernet turistbus

Tillæg

Tillæg eneværelse: 500,-
Afbestillingsforsikring: 186,-

Opsamling
Højby kl. 06:10
Nykøbing kl. 06:20
Vig st. kl. 06:35
Asnæs kl. 06:50
Fårevejle kl. 07:00
Svinninge kl. 07:10
Holbæk kl. 07:30
Sorø kl. 08:00
Korsør kl. 08:20
København kl. 06:15
Roskilde kl. 06:50