Forårsoplevelser på det smukke Sydfyn, Als og i Sønderjylland.

Antal dage: 2 dage
Hotel: Agerskov Kro

Afrejsedato Pris
Torsdag den 28. april Pris 1.745,- BESTIL

Rejseplan

  1. dag: Svendborg og Agerskov

Det første stykke vand vi skal passere på denne rejse, er Storebælt med den imponerende bro. På en klar dag byder broen på en fantastisk udsigt til kysterne og de dekorative sejlbåde. Snart når vi Fyn, hvor vi vil følge østkysten sydpå. Det idylliske fynske landskab må bestemt have været med til at inspirere den fynske komponist, Carl Nielsen, til hans smukke værker. En natur, som han selv i ’Min Fynske Barndom’ mener, har formet ham som menneske og komponist.
Midt på formiddagen ankommer vi til Svendborg, øhavets hovedstad med en af Danmarks smukkeste beliggenheder, lige ud til det idylliske Svendborgsund. Her bliver der tid til, på egen hånd, at udforske den kønne gamle købstad, med bindingsværkshuse i byens smalle, hyggelige stræder og en afslappet atmosfære. Nyd det historiske købstadsmiljø i gågaderne, og find evt. lidt frokost i en af byens caféer.

På vores tur videre får vi et kig ud over Svendborgsund, med sejlbåde der dovent glider forbi og Ærøfærgen i sin faste rutefart.

Særligt på turen mellem Svendborg og Faaborg, viser Fyn sig fra sin smukkeste side, med et landskab præget af bløde bakker, snoede veje, levende hegn, bindingsværkshuse og gamle møller. Mange herregårde og slotte pryder også landskabet. Et pittoresk sving på vejen, åbenbarer grevens Hvidkilde Gods, med den maleriske hvide hovedbygning og avlsbygningerne i rødt bindingsværk. Hvidkilde sø, smukt indføjet i det omgivende landskab, bidrager til godsets bemærkelsesværdige kulisse.

Med færgeoverfarten Bøjden-Fynshav krydser vi det Sydfynske ø-hav, med kig til Lyø og Ærø. Helt omgivet af vand finder vi Als med fyrtårne, møller, stråtækte huse, Augustenborg og historiske Sønderborg. Efter en køretur rundt på øen, bevæger vi os videre vestpå, til den lille landsby Agerskov, hvor vi skal overnatte på den kendte Agerskov Kro. Stedet emmer af gammeldags krostemning, har en restaurant, hvor der kæles for maden og alle værelser er udstyret med bad/toilet og tv.

Vi nyder en to-retters menu på kroen, efterfulgt af kaffe.

  1. dag: Flensborg

Morgenmad på kroen. Derefter kører vi sydpå til vore naboer i Tyskland og Flensborg, som ligger smukt lige ud til Flensborg Fjord. Byen var dansk indtil 1864, og der kan stadig høres dansk på gågaden og i butikkerne. Tid på egen hånd til at gå på opdagelse i det charmerende gågadeareal, med flotte husfacader og baggårde. På hjemturen gør vi holdt i Fruens Bøge skov ved Odense. Her ude i skoven ligger den hyggelige Restaurant Carlslund, hvor vi nyder stedets specialitet – æggekage med flæsk og bacon, inden vi returnerer til Sjælland. Hjemkomst midt på aftenen.

Billed forside 3
Rød stue3 slider
krostuen slider
Flensbor Sannes sommer 2018 slider
Flensborg Sannes sommer 2018 gågade slider
SAMSUNG CSC

Information

Med i prisen

1 x overnatning i dobbeltværelse
1 x kromiddag
1 x morgenbuffet
Udflugt til Sydfyn
Udflugt til Flensborg
Færgeoverfart Fynshav-Bøjden
1 x frokost
4-stjernet turistbus

TILLÆG

Tillæg eneværelse: 200,-
Afbestillingsforsikring: 109,-

BEMÆRK

Husk pas.

Vi anbefaler bestilling inden to måneder før rejsen.

Opsamling
Holbæk kl. 08:10
Svinninge kl. 08:30
Jyderup kl. 08:45
Korsør st kl. 09:30
Roskilde kl. 07:30
København kl. 07:00