Vi fejrer Mortens aften med dejlig andesteg på Agerskov Kro. Vi tager forskud på julens glæder, med juleindkøb i grænsebutik.

Afrejsedato Pris
Tirsdag den 10. november Pris 1.565,- BESTIL

Rejseplan

  1. dag: Ribe og Mortens And

Via Storebælt, Fyn og Lillebælt når vi frem til Sønderjylland. Vi skal besøge Danmarks ældste by, Ribe. Byen har, med sine hyggelige brostensbelagte gader, bevaret sit gamle bymiljø, med Ribe Domkirke som dens majestætiske vartegn. Ribe er beliggende i det flade marskområde, ikke langt fra Vesterhavet, og har gennem historien været præget af oversvømmelser. Fra Ribe går rejsen sydpå, til den lille landsby Agerskov. Agerskov Kro kom for alvor på danmarkskortet, da værtsparret på den røde kro, Bodil og Peter Otte Taulov, blev lottomillionærer og i 2004 var med i TV-udsendelsen ”Hvor godt folk er” med Nis Bosdahl. I dag er kroen kendt landet over for sine gode kroaftener.  Stedet emmer af gammeldags krostemning, har en restaurant, hvor der kæles for maden og alle værelser er udstyret med bad/toilet og tv. Vi begynder besøget med kaffe og kage.
Denne aften nyder vi en lækker andesteg, i mindet om Morten Bisp, der gemte sig i en gåsesti for at undgå, at blive biskop. Gæssene skræppede op, så han blev afsløret – heldigt for os, da han derefter grundlagde traditionen med gåse- eller andesteg i november. Hans egen lille hævn over de forræderiske gæs. Måltidet afsluttes med kaffe og sødt.

  1. dag: Julehandel i Tyskland

Morgenmad på kroen. Mulighed for at smøre madpakke fra morgenbordet. Derefter kører vi sydpå til vore naboer i Tyskland, hvor vi forhåbentlig kan gøre en god handel. Julen står snart for døren og her er den oplagte mulighed for, at få fyldt op i spisekammeret med marcipan, nødder, julechokolade, snaps, juleaftens gode rødvin og hvad der ellers hører julen til. Hjemturen går via Als og det smukke Sydfyn, inden vi er retur på Sjælland.

Hjemkomst kl. 16:30-18:50.

 

Billed forside 3
shutterstock_194079398 (1)
shutterstock_640949482
Nürnberger Land_Martinsgans_mit_Blaukraut_und_Kartoffelklos

Information

Med i prisen

1 x overnatning i dobbeltværelse
1 x kaffe og kage
1 x andesteg
1 x morgenbuffet
Udflugt til Ribe
Indkøbstur til Tyskland
Færgeoverfart Fynshav-Bøjden
4-stjernet turistbus

TILLÆG

Tillæg eneværelse: 200,-
Afbestillingsforsikring: 95,-

BEMÆRK

Vi anbefaler bestilling inden to måneder før rejsen.

Husk pas.

Opsamling
Holbæk kl. 08:10
Svinninge kl. 08:30
Jyderup kl. 08:35
Korsør st kl. 09:20
Roskilde kl. 07:30
København kl. 07:00