En verden af design, håndværk og historie i den helt ny åbnede glassamling.

Afrejsedatoer Pris pr. person
Onsdag d. 13. oktober Pris 680,- BESTIL

Turen

I de smukke sydsjællandske omgivelser, ved kanten af Holmegaard Mose, har det gamle Holmegaard Glasværk slået dørene op til en ny verden af design, håndværk og historie.

Glasværket blev grundlagt i 1825, og udgjorde engang et helt lille samfund med fabrik, boliger, skole, kro, kapel og arbejdspladser til egnen. Men efter næsten 200 år måtte glasværket give op, og fabrik og tilhørende bygninger mistede deres funktion og stod tomme hen.

Nu er der pustet nyt liv i de gamle bygninger, og huser aktiviteter, eksperimentarium, levende værksteder og udstillinger med glas og design i centrum. Holmegaard er den perfekte ramme for at høre fortællingen om dansk glas produktion i et historisk miljø, hvor det oprindelige og autentiske kobles sammen med det moderne og nyskabende.

Vi starter besøget med en rundvisning, hvor vi bl.a. ser det rå industrimiljø og det gamle glaspusteri, hvor glasmagerne arbejder. Efter rundvisningen er der tid til, på egen hånd, at kigge nærmere på nordens største glassamling på mere end 42.000 stykker glas og verdens største samling af Kählerkeramik. På hjemturen spiser vi en dejlig frokost.

Hjemkomst: 15:00-17:00

Glasværket_1
Glas_Blå_natblå_grøn
FlaskerneDekorere
Glasværket_3
Klukflaske
LA_Ring
Glasværket_2
Provenceskål
Glaspuster
HGV_Banner_
Karl_Hansen_Reistrup

Information

Med i prisen

Entré til Holmegaard Værk
Guidet rundvisning
Frokost
Buskørsel i 4-stjernet turistbus
 
Opsamling
 Højby kl. 07:40
Nykøbing Sj. kl. 07:50
Vig kl. 08:05
Asnæs kl. 08:20
Fårevejle kl. 08:30
Svinninge kl. 08:40
Holbæk kl. 09:00
Ringsted kl. 09:45