Unikke fjordlandskaber, storslåede udsigter og maritimt miljø ved den gamle havn i Bergen. Afslappende sejlads fra Bergen til Hirtshals, helt tæt på kysten, de idylliske klippeskær og røde/gule træhuse.

Antal dage: 6 dage

Afrejsedatoer Pris pr. person
Søndag d. 01. august Pris 6.995,- Bestil

Rejseplan

  1. dag: Sveriges vestkyst – Hønefoss, Norge

Via færgeoverfart Helsingør – Helsingborg, når vi vores svenske naboland.
Herfra går turen op langs den svenske vestkyst, med passende pauser undervejs.

På vores videre vej mod Norge kører vi ud langs den svenske skærgård, nord for Göteborg. Tusindevis af små øer og skær ligger langs kysten, der er kendt for sine glatte og vejrbidte granitklipper, charmerende og farverige fiskerlejer og idylliske landsbyer.

Sidst på eftermiddagen indlogeres vi på Scandic Hotel Hønefoss, beliggende i centrum af Hønefoss og tæt på byens handelsgade og shopping center. Om aftenen spiser vi fælles middag på hotellet.

  1. dag: Flåmsbanen og Europas største ødemark

Efter morgenmaden forlader vi Hønefoss og kører med vores bus, via den smukke Hallingdal, til Geilo. Her fra begiver vi os ud på en spektakulær togrejse, gennem et landskab, hvor ingen vej findes.

Hardangervidda er, med sit barske og vilde landskab, Europas største ødemark. I klart vejr kan vi se den is overdækkede bjergtop ”Hardangerjøkulen”, Norges 6. største isbræ.

På den øde beliggende bjergstation Myrdal skifter vi tog, og kører videre med den berømte ”Flåmsbanen” – en af verdens flotteste togture, og en opvisning i norsk ingeniørkunst inden for jernbane byggeri. Banelinjen falder brat ned i Flåmsdalen, og går langs klippeafsatser og hårnålesving, fra højfjeldet ned til fjorden. Undervejs gør toget et kort ophold ved det imponerende, store og brusende vandfald, Kjos fossen.

I løbet af eftermiddagen ankommer vi til havnebyen Flåm, hvor der bliver lidt tid til, på egen hånd, at kigge lidt på byen. Tag f.eks. et kig på museet for ”Flåmsbanen” og dens historie.

Vi fortsætter med vores bus videre ind i hjertet af norsk fjordlandskab, når det er bedst.
Med fabelagtig udsigt over dalen, ikke langt fra Sognefjorden og Nærøyfjorden, ligger vores hotel for de næste to nætter.

Det historiske Stalheim Hotel har restaurant og lounge-område med panoramaudsigt, elevator og alle værelser er med bad og toilet. Hotellet er indrettet med en omfattende udstilling af antikviteter, og mange malere og digtere har gennem tiden ladet sig inspirere af det dramatiske, men samtidig harmoniske, landskab som omgiver hotellet. Middag på hotellet.

  1. dag: Fra fjord til fjeld

Dagens udflugt byder på fantastisk bjergtur med betagende udsigter, og det smukkeste fjordlandskab man kan forestille sig.

Vi kører gennem den trange Nærøydal mod Aurland og igennem verdens længste vejtunnel på hele 24,50 kilometer til Lærdal.

Herefter starter vi opstigning ad den snoede bjergvej ”Snevejen”, som fører os op i en verden hvor is og sne præger landskabet, selv i sommertid. Vi bevæger os frem mellem bjergtoppe og fjeldsøer, med isbræer i baggrunden. Det hele kulminerer med en fabelagtig udsigt over det norske fjordlandskab – oplevelser som normalt er forbeholdt bjergbestigere. Gennem utallige hårnålesving kravler vi med bussen ned ad bjergsiden til Aurlandsfjorden.

Ved middagstid har vi atter lidt tid i Flåm by til, på egen hånd, at finde lidt frokost, inden dagens eventyr fortsætter til søs. Midt på eftermiddagen går vi ombord på en sightseeing båd, som på en to timers sejltur bringer os gennem Aurlandsfjorden og den verdensberømte Nærøyfjord, hvor fjeldene virker uindtagelige, når de rejser sig lodret mod himlen. Dramatiske omgivelser, og de lokales evne til at leve på en klippeafsats uden vejforbindelse, har bragt dette eventyrlige fjordlandskab på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Turen slutter i Gudvangen, hvorfra vi kører den korte tur tilbage til Stalheim Hotel.

Igen i aften nyder vi middagen i hotellets restaurant, med den betagende udsigt.

  1. dag: Stalheim og Bergen

Vi starter dagen med et besøg på hotellets eget frilandsmuseum.
Stalheim Hotel er ikke blot et dejligt hotel, men stedet oser også af historie. I næsten 150 år, har hotellet spillet en vigtig rolle som postgård, gæstgiveri og overnatningssted for de første turister, som fandt vej til Norge.

Efter det interessante besøg her, sætter vi kurs mod Bergen, med stop ved det smukke vandfald Tvindefossen, og senere ved byen Voss.

Midt på eftermiddagen ankommer vi til Bergen. Bergen er kendetegnene ved huse der klamrer sig til fjeldsiderne, gamle træbygninger og smalle stræder med hyggelige caféer og butikker.

Vi indlogeres på First Hotel Bergen Marin, centralt beliggende på ”Bryggen”, i den gamle bydel. Hotellet har restaurant, elevator og alle værelser er med TV, toilet og bad. ”Bryggen” – bebyggelsen langs havnen – var tilholdssted for tyske købmænd i Hanseforbundet, og i dag optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Bryggens bygninger er alle fredet og huser museer og små specialforretninger, gallerier og spisesteder. Resten af eftermiddagen er der tid til, på egen hånd, at opleve disse omgivelser. Tag f.eks. en tur med tandhjulsbanen op på bybjerget Fløyen, som er beliggende i gåafstand fra hotellet. Herfra er der en fantastisk udsigt over byen, samt de omkringliggende skærgårdsøer og havet.

  1. dag: Bergen og Skærgårdssejlads

I formiddag er der atter tid til, på egen hånd, at opleve Bergen. Det berømte fiskemarked på byens torv er altid et besøg værd. Torvet er beliggende i gåafstand fra hotellet, og fiskemarkedet har siden 1276 sørget for, at fiskernes fangst er blevet formidlet til byens borgere.

Først på eftermiddagen går vi ombord på Fjord Lines store skib, med kurs mod Hirtshals. Her fra kan vi nyde udsigten til de høje majestætiske fjelde, dybe fjorde og en smuk skærgård. Nyd en afslappende eftermiddag på dækket, med en udsigt ud over det sædvanlige. Man når slet ikke at blive træt af det smukke panorama, som hele tiden skifter. Flere gange sejler vi så tæt på kysten, at man kan se detaljerne ved de typiske røde fjordhuse og de små fjorde, som skærer sig ind i landet.

Om aftenen har vi inkluderet middag i en af skibets restauranter. Natten tilbringes til søs, i kahyt med havudsigt og bad/toilet.

  1. dag: Hjemrejse

Und dig selv at opleve solopgangen fra dækket – her ses det smukkeste farvespil, med alle tænkelige nuancer af rød, orange og blålige toner, som langsomt glider over i hinanden. Inden ankomst til Hirtshals, spiser vi tidlig morgenmad i buffetrestauranten, som ligger helt agter, og hvorfra der er en formidabel udsigt. Vi kører ned gennem Jylland og er hjemme sidst på eftermiddagen.

 

SAMSUNG CSC
skib fra Fjordline
SAMSUNG CSC
Interior-Utsikt-Stalheim
Lunsj-Utsikt-Stalheim
Utsikt1-Stalheim
Coffee+on+the+terrace
Gjesterom-316

Information

Med i prisen

1 x overnatning i Hønefoss
2 x overnatning på Stalheim Hotel
1 x overnatning i Bergen
1 x overnatning i udvendig kahyt
5 x morgenmad
1 x sandwichpakke (2. dag)
4 x middag
Togrejse over Hardangervidda, samt den legendariske “Flåmsbanen”
Udflugt ad “Snevejen” med bus
Fjordkrydstogt på Aurland- og Nærøyfjorden
Rejseleder / chauffør: Jens Thuun / Niels Gregers
Kørsel i 4-stjernet turistbus

TILLÆG

Tillæg enekahyt / eneværelse: 1.550,-
Afbestillingsforsikring: 420,-

BEMÆRK

Husk pas.

Valuta: DKKR / NOK

 

Opsamling
Højby kl. 05:10
Nykøbing kl. 05:20
Vig kl. 05:35
Asnæs kl. 05:50
Fårevejle kl. 06:00
Svinninge kl. 06:10
Holbæk kl. 06:30
Roskilde kl. 07:00
København kl. 07:30

Fotokreditering: Skib udefra – Fjordline