En helt unik og anderledes rejse på tværs af Norge. En rejse der kombinerer de rolige svenske skove og elve med Østnorges vildmarker, Atlanterhavskysten, Vestnorges snedækkede bjergtinder og eventyrlige fjordlandskaber. Vi besøger kendte steder som Atlanterhavsvejen, Geirangerfjorden, Jotunheimen, men opsøger også områder udenfor de travle turistruter, som vildmarken Femunden, Trollheimen Nationalpark, Sunndalsfjeldene, Strandadalen, Norangsdalen med Sunnmøre Alperne. Hotellerne ligger fint placeret i byerne Røros (Kulturperle & Kobbermineby) Molde (havneby) og ved Grotli bor vi ude på højfjeldet med nostalgi, hygge og ild i pejsen.

Antal dage: 8 dage
Hotel: Flere forskellige

Afrejsedatoer Pris pr. person
Lørdag d. 01. september Pris 9.495,- BESTIL

Rejseplan

  1. dag: Udrejse/Trollhättan

Rejsen går via Helsingør op igennem Sverige.  Fra Gøteborg følger vi Gøtaelven til det imponerende Trollhättan vandfald, hvor enorme kaskader af vand finder vej gennem sluserne og skaber vandfaldet. Vi fortsætter op langs Vänern, Sveriges største sø, til byen Karlstad, hvor vi overnatter på Hotel Best Western Karlstad.

  1. dag: Klarälven og Elgens land

Videre nordpå følger vi Klarälven, som flyder roligt gennem det skovfyldte landskab med bløde bjerge. Her befinder vi os i Elgens land, en særdeles behagelig og fredfyldt natur. Ved den norske grænse bliver Klarälven til Trysilelven, og i byen Trysil indtager vi vores frokost. På vores vej videre nordover, hæver landskabet sig til mere åbne og øde vidder med sparsom vegetation, og Femundens vildmark fører os nu ind i rensdyrenes verden. Vores mål er kobberminebyen Røros, en lidt overset kulturperle, og en af de mest bemærkelsesværdige byer i Norge. Her overnatter vi på Bergstadens Hotel to nætter.

  1. dag: Kobberminebyen Røros/Samisk frokost

Byen blomstrede op under de danske kongers kobberudvinding i området, og det store smelteværk dominerer stadig byen, trods lukningen i 1977. Byen består udelukkende af gamle farverige træhuse, der giver det specielle og hyggelige gademiljø. Smelteværket, de små bjælkehytter, de store slagerbjerge, og elven som bruser ned gennem det hele, giver en fornemmelse af gammel Canadisk guldgraver by. Vi oplever det hele på en byvandring om formiddagen, der inkluderer entré til smelteværket.                                                                        I udkanten af byen besøger vi (til fods) Rørosrein – en norsk/samisk familie, der i generationer har levet af rensdyrdrift. Vi bliver inviteret indenfor i deres samiske ”rundhus”, hvor de vil fortælle lidt om livet som ”rensdyr-samer”. Vi nyder her en samisk frokost, som består af egne produkter. Grundet årstiden vil rensdyrene være ude på fjeldet! Resten af dagen til fri disposition. 

  1. dag: I øst og vest

 I dag drager vi fra øst mod vest. Når man rejser på tværs af landet, oplever man rigtigt landskabets forvandling, fra det bløde og rolige, til det mere dramatiske. Via Oppdal mod Sunndalen med Dovrefjeld på vores sydside og kort efter Trollheimen mod nord.  Nu fornemmer man for alvor bjergverdenen folde sig ud. Ad en lille vej begiver vi os ind i Trollheimen nationalpark. Allerlængst inde ligger Storligård, hvor vi skal spise frokost i stuerne på gården. Der serveres hjemmelavet mad, imens Wenche, gårdens frue, beretter lidt om livet herude. På vores vej videre gennem Sunndalen rejser fjeldene sig dramatisk fra dalbunden, og naturens voldsomhed er sluppet løs! Sidst på eftermiddagen er vi fremme ved havnebyen Molde, og ser, om muligt, udsigtspunktet ”Molde panoramaet”. Hotel Alexandra ligger centralt i byen, og nær havnen med anløbsbro for Hurtigruten. 

  1. dag: Den betagende Atlanterhavsvej

Vi kører til Kristiansund, som er beliggende på flere øer og som følge heraf, er det vandet og havnen som dominerer billedet. Vi besøger også byens moderne og særprægede kirke ”Atlanterhavskatedralen”. Efter et kort ophold i byen, begiver vi os atter sydpå, nu langs Atlanterhavets barske kyst, hvor en del af turen er den verdensberømte strækning kendt som ”Atlanterhavsvejen”. Et spektakulært vejanlæg som fører os ud over de yderste klippeskær, der hvor hav og land mødes. Frokosten indtager vi på Hustadvika Gjæstegaard som ligger helt ude i havgabet! Vi følger den smukke kyst ned til den lille fiskerby Bud, inden vi returnerer til Molde med hjemkomst ca. kl. 16.00.  

  1. dag: De store fjorde

I dag kombineres Norges enestående vestnorske fjordlandskab, med fantastiske bjerglandskaber. Vi kommer til både kendte og ukendte steder, men bag hver en klippe ”lurer” et nyt eventyr, krydret med hele tre sejlture! Vi forlader Molde med færgen til Vestnes, hvorefter det, med bussen, går langs Tresfjorden ned til Storfjorden med flotte udsigter. Vi sejler over Storfjorden til Stranda, hvorfra vi kører ind i et meget flot dalstrøg, Strandadalen med sine grønne og stejle fjeldsider, hvor vi ofte møder flokke af geder. Fra gallerivejen får vi nogle betagende udsigter til Geiranger og Sunnylvsfjordene. En ny dal toner nu frem – Norangsdalen, som fører os gennem en bjerggruppe kaldet ”Sunnmøre Alperne”. Tilnavnet skyldes det alpelignende bjerglandskab, måske Norges smukkeste fjelde. Herude ligger et af Norges mest berømte hoteller, det gamle historiske hotel Union Øye, som har været gæstet af mange kendte. Det norske kongepar holdt her sølvbryllupslunch for Europas kongelige og statsledere. På dette smukke hotel spiser vi frokost med stil og et historisk vingesus. Vi kører tilbage gennem Norangsdalen til Hellesylt, hvorfra vi sejler gennem, vel nok verdens flotteste fjordlandskab, til Geiranger by. Herfra ad hårnålesving op ad den berømte ”Geirangervejen” og snart er vi oppe ved sneen, hvor vi skal bo på det hyggelige Grotli Højfjelds hotel i bjælker og træ og med ild i pejsen.

  1. dag: Jotunheimens bjergtinder

 Vi starter dagen med at køre ned gennem Ottadalen. Ophold ved Pollfossen, der med sine store vandmasser tordner ned gennem klipperne. Pause i byen Lom med en af landets gamle stavkirker. Langs østsiden af bjergmassivet Jotunheimen, kommer vi op over Valdres Flya, et fjeldplateau hvor rensdyr ofte ses. I Jotunheimen nationalpark finder vi Norges højeste bjergtinder med is og sne året rundt. På Bygdin Højfjeldshotel serveres frokost med udsigt til bjergsøen af samme navn. Med pause i Fagernes, går det ned mod Hønefoss og overnatning på Comfort Hotel Ringerike.

  1. dag: Hjemrejsedag

Langs med Tyrifjord, og forbi Oslo går det mod Svinesund. Efter en pause videre ned gennem Sverige, med diverse pauser undervejs, til Helsingborg/Helsingør, ankomst Kbh. ca. 19.30 og Holbæk 20.30.    

Turens frokoststeder er mere end blot spisesteder. De er en del af oplevelserne.   

Trysil, ikke langt fra den svenske grænse, nyder vi en frokost på hyggelige Trysil hotel.

Røros, her spiser vi frokost hos en Samisk familie, mens de fortæller om livet med rensdyrdrift.

Trollheimens Fjeldverden, her spiser vi i stuerne på Storligård, og fruen beretter om livet herude.

Atlanterhavskysten, serveres frokosten helt ude i havgabet på Hustadvika gæstegård.

Hotel Union Øye, gemt bag Sunnmøre ”Alperne”, her serveres frokost med et historisk vingesus.  ”stedet for konger, dronninger og Hafnia Rejsers gæster.”

Jotunheimen, frokost på Bygdin Højfjeldshotel med udsigt til Bygdinsøen.

 

Dickson Aurland
Atlantic-Road-Jacek-Rozycki-rgb-2532228 fra Bente

Information

Med i prisen

7 x overnatning i dobbeltværelse
7 x morgenmad
6 x frokost
7 x middag
Trollhättan
Besøg i Samerhus
Atlanterhavsvejen
Geirangerfjorden
Jotunheimen
Alle udflugter nævnt i programmet
Rejseleder Jens Thuun
4-stjernet turistbus

TILLÆG

Tillæg eneværelse: 1670,-
Afbestillingsforsikring: 570,-

BEMÆRK

Husk pas.

Valuta SEK og NOK.

Opholdet i Norge er med helpension.

Ændringer af rækkefølgen af udflugter kan forekomme.

Opsamling
Højby kl. 04:55
Nykøbing kl. 05:05
Vig kl. 05:20
Asnæs kl. 05:35
Fårevejle kl. 05:45
Svinninge kl. 05:55
Holbæk kl. 06:15
Roskilde kl. 06:45
København kl. 07:30
Helsingør kl. 08:15