Spreewald er et unikt landskab af skove og småøer, som gennemskæres af 1500 km. vandveje. Livet og byerne er indrettet efter de betingelser, som vandvejene giver, og selv postbudene anvender fladbundede pramme som transportmiddel.

Lad de grønne enge, tætte skove og smukke vandløb i naturparadiset Spreewald syd for Berlin, finde din indre ro og oplade dine batterier.

Antal dage: 4 dage
Hotel: Hotel Radisson Blu in Cottbus

Afrejsedato Pris pr. person
Tirsdag d. 04. maj Pris 4.150,- BESTIL

Rejseplan

  1. dag: Mod Spreewald via Østersøen og Berlin

Med Scandlines over Østersøen når vi Tyskland. Vi kører gennem Nordtyskland og på vej til Spreewald kører vi en panoramatur igennem Tysklands hovedstad, Berlin. I den pulserende metropol mødes man af spektakulære bygningsværker, mondæne boulevarder og pompøse monumenter. Man indfanges både af fortidens storhed og af byens skyggesider, samtidig med, at de nye moderne pladser tegner et billede af en fashionabel hovedstad. Vi krydser byen og passerer bl.a. Alexanderplatz, Unter den Linden, Rigsdagen, Kurfürstendamm mv.
Den travle storby står i skarp kontrast til det stille liv i Spreewald, vi er på vej til. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Cottbus, i den sydlige del af Spreewald-området.
Vi indlogeres på det 4-stjernede Hotel Radisson Blu, tæt på centrum af byen. Alle værelser har bad og toilet, tv, wifi, minibar og telefon. I hotellets wellness område findes både indendørs pool og sauna.
Dagens middag serveres på lokal restaurant. Vi ankommer dertil med lille lokaltog.

  1. dag: Sejltur, frilandsmuseum og agurker

Alt i Spreewald er indrettet på naturens betingelser, og UNESCO har udpeget stedet som biosfærereservat.

Vi udforsker i dag området, og starter dagen med at køre til Lübbenau,  hvor vi skifter transportmiddel til en typisk ”Spreewald pram” – en fladbundet båd – som fører os ud igennem nogle af Spreewalds mange vandveje. Undervejs på turen, gør vi holdt i frilandsmuseet i Lehde, hvor vi får en guidet rundvisning. Museet indeholder bl.a. fire traditionelle ”gårdmiljøer”, hvor livet omkring år 1900, og tidligere generationers levevilkår, er portrætteret.
Spreewald er også lig med agurker, da området kulinarisk især er kendt for syltede agurker. Dette får vi en smagsprøve på, i form af en ”Spreewald sandwich” med agurk.

Efter sejlturen tid til, på egen hånd, at udforske Lübbenau. Oplev bl.a. den historiske bykerne med små hyggelige gyder, charmerende forretninger, museum og informationscenter for biosfærereservatet, eller hvad med at besøge agurkemuseet?

Sidst på eftermiddagen returnerer vi til Cottbus. Middag på hotellet.

  1. dag: Cottbus og sorberene

I Spreewald bor et lille slavisk folk – Sorberne. Sorberne er et af de vendiske folkeslag, som har optrådt i Danmarks historien. Omtrent 40.000 mennesker taler stadig sorbisk, og i området er sted- og bynavne tosprogede.

Vi begynder dagen med at besøge hjemstavnsmuseet i Dissen, som bl.a. indeholder en boplads med hytter fra 700-1100-tallet, kirke og fortællinger om sorbernes levevis.

Om eftermiddagen oplever vi ”vores egen by” Cottbus. Byen er en mangfoldighed af oplevelser, fra den gamle historiske markedsplads med huse fra barokken, til et kunstmuseum i det tidligere diesel kraftværk.
Vi går en byrundtur i den gamle bydel, hvorefter der er god tid til egne oplevelser. Her er et væld af shopping muligheder, og mange gode caféer og restauranter.

Om aftenen middag på hotellet.

  1. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden på hotellet påbegynder vi vores hjemrejse. Turen går nordpå, forbi Berlin og gennem det Mecklenburgske område.

Med pause undervejs, ankommer vi midt på eftermiddagen til Rostock, hvorfra vi sejler med Scandlines tilbage til Danmark.

Hjemkomst kl. 18:00-20:30.

 

Spreewald_Kahn_Fließ.www.spreewald.de 887
Spreewald_Arbeitstracht 887

Information

Med i prisen

3 x overnatning i dobbeltværelse
3 x morgenmad
2 x middag på hotellet
1 x middag på lokal restaurant i den gamle bydel i Cottbus
Guidet panoramatur i Berlin
Bådtur i Spreewald, inkl. ‘Spreewald snack’
Entré og guidet tur i frilandsmuseet i Lehde
Entré og rundvisning i museum i Dissen
Kørsel i 4-stjernet turistbus
Rejseleder

TILLÆG

Tillæg eneværelse: 550,-
Afbestillingsforsikring: 249,-

Morgenbuffet Gedser-Rostock: 125,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser: 160,-

BEMÆRK

Husk pas.

Valuta: Euro.

Ændringer af rækkefølgen af udflugter kan forekomme.

Opsamling
Kalundborg kl. 04:50
Jyderup kl. 05:10
Mørkøv kl. 05:25
Svinninge kl. 05:40
Holbæk kl. 06:00
Ringsted kl. 06:45
Roskilde kl. 05:30
København kl. 06:15
 Ølby kl. 06:45
Rønnede kl. 07:15
Nykøbing F. kl. 08:00

Fotokreditering: www.spreewald.de