Klithedelandskaber i Nationalpark Thy, Jesperhus Blomsterpark, Limfjordsøen Fur og et kig til “Gutterne på Kutterne” i Thorupstrand. Rejs med til toppen af Jyllands vestkyst, oplev de enorme bølgers brusen og få smagen af salt fra Vesterhavet. Vi bor i den skønne fiskerby Hanstholm.

Antal dage: 4 dage
Hotel: Montra Hotel Hanstholm

Afrejsedatoer Pris pr. person
Onsdag d. 30. juni Pris 4.595,- UDSOLGT

Rejseplan

  1. dag: Fjordenhus i Vejle, Hanstholm

Opsamling på Sjælland, og via Storebæltsbroen til Fyn og Jylland.

Første stop på rejsen mod Thy, er Vejle. Her kigger vi indenfor i byens nye ikoniske bygning på havnen, Fjordenhus.
Fjordenhus er tegnet af den berømte kunstner Olafur Eliasson, og er et spændende bygningsværk, indeholdende en række kunstværker, interiør og belysning, som alt sammen spiller sammen med den omkringliggende fjord. Vejr og vind reflekterer det specialglaserede murværk i grønne og blå nuancer – buede åbninger og vinduer indrammer udsigten til havnen – og to af stueetagens rum gennemstrømmes af vand.

Vi fortsætter til en dejlig frokost på Hopballe Mølle – naturskønt beliggende, midt i skoven ved Grejsdal Å.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til “vores by” for de næste dage, Hanstholm.
Hanstholm er en driftig by, med en stor og aktiv fiskerihavn. På havnen er der liv døgnet rundt – en truck med fiskekasser er ude i et ærinde, lastbiler forlader havneområdet belæsset med fisk og skibe er på vej ind eller ud af havneindsejlingen.
Fiskeriet, og den dertil knyttede industri, giver levebrød til mange af Hanstholms familier.

Vi tjekker ind på Montra Hotel Hanstholm, unikt placeret på kanten af Nationalpark Thy og kun et stenkast fra Vesterhavet. Alle værelser har eget bad og toilet, tv og telefon. Hotellet tilbyder forskellige faciliteter, bl.a. indendørs swimmingpool og wellness afdeling. Aftensmad på hotellet.

  1. dag: Bunkermuseum, Nationalpark Thy og Jesperhus Blomsterpark

Stå evt. tidligt op, og tag en tur på havnen. Her er der mulighed for at besøge Hanstholm Fiskeauktion fra kl. 07, og opleve hvordan fangsterne formidles videre til forskellige opkøbere.

Efter morgenmaden på hotellet, besøger vi Bunkermuseum Hanstholm. Her kommer vi tæt på 2. Verdenskrig, i den stærkeste tyske fæstning i Danmark. Museets enorme bunker var hjem for 90 tyske soldater, hvorfra åbningen i den tyske minespærring i Skagerrak skulle bevogtes.

Herefter kører vi ud i Nationalpark Thy – Danmarks første nationalpark – og største vildmark med klithedelandskaber langs kysten. Et stort og uspoleret naturområde, som i den nordlige ende har mere end 30 forskellige fuglearter, og hvor odderen har fundet fristed i områdets søer. I den sydlige ende af nationalparken er Agger Tange et af Nordeuropas vigtigste hvilesteder for mange flokke trækfugle, og udpeget som internationalt fuglebeskyttelsesområde. Samtidig er nationalparken en vigtig del af dansk historie, med adskillige gravhøje fra bronzealderen, og de mange tyske bunkere langs kysten.

Vi fortsætter til Limfjordsøen Mors og Jesperhus Blomsterpark, som bugner af fantasifulde og smukt arrangerede blomsterbede. Nyd det smukke farvespil i den 8 hektar store park, hvor tusindevis af blomster, stauder, kaktusser og sukkulenter sætter deres præg. efter nogle timer her, kører vi retur til hotellet i Hanstholm. Aftensmad på hotellet.

  1. dag: Fur

Morgenbuffet på hotellet.

I dag skal vi opleve den lille ø Fur – en af Limfjordens smukkeste naturperler, og især kendt for sit moler med indhold af velbevarede fossile fisk, insekter, krybdyr og planter.
Nordøen domineres af en øst-vestgående bakkeryg med stejle skrænter ned mod Limfjorden. Mod syd breder det flade frugtbare agerland sig. Ved ankomst til øen får vi en lokalguide ombord på bussen, som viser os rundt på øen. Frokost på Fur Bryghus. Aftensmad på hotellet.

  1. dag: Gutterne på Kutterne

Morgenbuffet på hotellet.

Derefter begynder vi hjemturen.
Vi slår et smut forbi Thorupstrand – Nordeuropas største aktive kystlandingsplads, hvor fiskerbådene fortsat bliver trukket op på stranden.
Måske er vi heldige at møde nogle af de lokale helte “Gutterne på Kutterne” – kendt fra TV-serien af samme navn. De fem kammerater Kristian, Jan, Johnny, Jesper og Bo kæmper, sammen med byens øvrige fiskere, alle en kamp for at bevare kystfiskeriet i Thorupstrand.

På vores tur ned igennem Jylland, gør vi holdt i det midtjyske søhøjland, og spiser frokost på Nørre Vissing kro.
Hjemturen fortsætter via Vejle og Lillebælt til Fyn, over Storebælt og tilbage til Sjælland.

Hjemkomst kl. 17:00 – 19:30.

 

Er du glad for at rejse i Danmark, har vi også rejser til f.eks. Agerskov kro, Vendsyssel, Ærø og Bornholm

 

Bunker kyst
Fjordenhus lyst
Fishing boats on land at Thorup beach on the Danish North Sea coast

Information

Med i prisen

3 x overnatning i delt dobbeltværelse
3 x morgenmad
3 x frokost
3 x middag
Ophold ved Fjordenhus i Vejle
Entré i Bunkermuseum Hanstholm
Udflugt i Nationalpark Thy
Entré i Jesperhus
Udflugt på Fur med lokalguide
Ophold ved Thorupstrand
Kørsel i 4-stjernet turistbus
Rejseleder

TILLÆG

Tillæg eneværelse: 100,-
Afbestillingsforsikring: 281,-

BEMÆRK

Ændringer af rækkefølgen af udflugter kan forekomme.

Opsamling
Højby kl. 07:35
Nykøbing kl. 07:45
Vig st. kl. 08:00
Asnæs kl. 08:15
Fårevejle kl. 08:25
Svinninge kl. 08:35
Jyderup kl. 08:50
København kl. 07:05
Taastrup kl. 07:25
Roskilde kl. 07:45
Holbæk kl. 08:15
Korsør kl. 09:30