Kom med til

Sønderjyske ø- og sommeroplevelser


Lidt om turen

Ægte sønderjysk hygge på Agerskov Kro, naturskønne Aarø, Vadehavets perle Mandø, Den Kongelige Køkkenhave og mange andre sønderjyske oplevelser.

Antal dage: 4 dage
Hotel: Agerskov Kro

Pris pr. personAfrejsedata:Bestil
Pris fra 4.895,-
Mandag den 12. juni
Bestil her

Sådan er programmet

Aktiviteterne på de enkelte dage er planlagt på følgende måde:

1 dag:

Lillebælts perle Aarø

Turen går over Fyn og mod syd, til Aarøsund ved Haderslev, hvorfra vi sejler til Aarø.

Den lille ø i Lillebælt har ca. 150 indbyggere og et areal på 5,66 km2.
Øen er kendt for sin smukke natur, men især også for de mange unikke smagsoplevelser. Her produceres bl.a. vin, øl, honning, tangsalt, drue vingummi, snapse, marmelader, signaturpølser og meget mere. Her er et rigt plante- og dyreliv og mulighed for gode naturoplevelser, når vadefuglende flyver forbi, og marsvinene tumler sig tæt ved kysten.
Efter frokost på havnen kører vi en tur rundt på øen med en lille vogn og lokalguide, hvor vi bl.a. kommer forbi brandstationen “Æ Sprøjthus”, den gamle skole, vandværket, julekirken og Årø Vingård, som bl.a. er præmieret for den bedste danske rødvin i 2015.

Midt på eftermiddagen tager vi retur til fastlandet og kører mod sydvest, til den lille landsby Agerskov, hvor vi indlogeres på den kendte Agerskov Kro.
Kroen kom for alvor på Danmarkskortet, da værtsparret på den røde kro, Bodil og Peter Otte, blev lottomillionærer og i 2004 var med i TV-udsendelsen “Hvor godt folk er” med Nis Bosdahl. Stedet emmer af gammeldags krostemning og er i dag særligt kendt for restauranten med den gode mad.
Alle værelser er udstyret med bad/toilet og TV. Hver aften nyder vi en to-retters menu på kroen, efterfulgt af kaffe.


2 dag: 

Frøslevlejren

Efter hotellets store morgenbord, med mulighed for at smøre madpakker, kører vi sydpå, til Frøslevlejren.

Lejren blev bygget som tysk interneringslejr i 1944 under besættelsen af Danmark. Her sad flere tusinder danskere indespærret hos det tyske sikkerhedspoliti. På trods af, at Frøslevlejren oprindeligt blev bygget for at undgå deportationer til kz-lejre i Tyskland, blev ca. 1.600 Frøslevfanger, stik imod alle aftaler, alligevel sendt videre til kz-lejrenes rædsler. Andre forblev fanger i lejren i Danmark. Den 5. maj 1945 tømtes Frøslevlejren for fanger, for omgående at blive fyldt op med nye. Lejren skiftede navn til Fårhuslejren, og blev først anvendt som interneringslejr under modstandsbevægelsens kommando. Efterfølgende som straffelejr for landsforrædere, hvor de indsatte først og fremmest var mandlige medlemmer af det tyske mindretal i Nordslesvig.

På det lille egns-, grænse- og toldmuseum Oldemorstoft, fortælles historien om grænseegnen og dens landbrug, samt historien om toldopkrævning og grænsebevogtningen igennem tiderne. Både konger, studehandlere og andet godtfolk havde deres gang, ikke bare på Hærvejen, men også her på gården Oldemorstoft. Vi drikker eftermiddagskafe på museet og smager på den traditionelle sønderjyske rugbrødslagkage.


3 dag:

Vadehavets Perle, Mandø

I dag besøger vi endnu en af de sønderjyske øer, Mandø.

Mandø ligger midt i den danske del af Vadehavet, mellem Fanø og Rømø, og tidevandet bestemmer, hvornår øen kan besøges.

Med traktorbus transporteres vi fra fastlandet, gennem Nationalpark Vadehavet, til Mandø. Nationalpark Vadehavet er hvert forår og efterår spisekammer for ca. 12 millioner trækfugle, og af UNESCO udpeget som verdensarv. På Mandø går vi en tur med vores lokalguide, som giver os fortællingen om tidevandet, naturen på og omkring øen, øens historie fra ca. år 1634 og frem til i dag, og meget mere. Mandø Kirkes historie er præget af naturens, til tider, voldsomme luner. Stormfloder tog øens to første kirker i 1500 og 1600-tallet, og belært af fortiden, er den nuværende hvidkalkede kirke fra 1639, bygget på øens højeste punkt.
Frokost inden returkørsel til fastlandet.


4 dag:

Den Kongelige Køkkenhave, Dybbøl og Sønderborg

Efter morgenmaden pakker vi bussen og starter hjemturen, som byder på oplevelser i Gråsten og Sønderborg.

Gennem hele sit liv i Danmark, nød Dronning Ingrid at samle familien omkring sig på Gråsten Slot. Da hun i 1935 bliver gift med den senere Kong Frederik 9., får de overdraget slottet som sommerbolig. Der har ligget flere slotte på stedet siden 1500-tallet. Det nuværende slot fra 1759, er det tredje i rækken. I dag er slotttet stillet til rådighed for Dronning Margrethe.
Vi går, på egen hånd, en tur i slotshaven, som er en engelsk inspireret landskabshave, med store rosen- og staudebede, der stråler i et væld af farver. Tag også et kig over i Den Kongelige Køkkenhave, hvor man kan opleve et væld af urter, frugttræer, buske med bær og blomster. Køkkenhaven fungerer som produktionshave og leverer frisk frugt og grønt til det kongelige køkken.

Herfra kører vi til Besøgscentret ved Dybbøl Banke, og bliver hvirvlet ind i et af de mest spændende kapitler i Danmarkshistorien. Vi får krigen 1864 og soldaternes hverdag helt ind under huden. Ved hjælp af gamle breve og dagbøger kan vi danne os et indtryk af, hvordan personerne var, og hvordan de oplevede krigen. Hold alle sanser åbne når du bevæger dig ind på området, hvor lyden fra de buldrende kanoner blander sig med skrigene fra de sårede soldater.

Helt omgivet af vand finder vi Als med fyrtårne, møller, stråtækte huse, Augustenborg og historiske Sønderborg. Fra Danmarkshistorien kender vi særligt Sønderborg Slot, da Kong Christian 2. blev holdt som fange her, efter han blev afsat i år 1523.
Vi spiser frokost i Sønderborg, inden vi om eftermiddagen sejler fra Fynshav til Bøjden.
Derfra over Fyn, Storebælt og retur til Sjælland.

Hjemkomst kl. 18:15-20:30.

Alt det praktiske:

Det får du med i prisen:

  • 3 x overnatning i delt dobbeltværelse

  • 3 x morgenbuffet

  • 3 x 2-retters kromiddag m. kaffe og sødt

  • 3 x frokost

  • Mulighed for madpakke fra hotel

  • Rundvisning på Aarø

  • Besøg med foredrag i Frøslevlejren

  • Besøg i Museum Oldemorstoft m. kaffe og rugbrødslagkage

  • Rundtur på Mandø

  • Ophold v. Gråsten Slotshave

  • Entré i Besøgscenter Dybbøl

  • Rejseleder

  • Kørsel i 4-stjernet turistbus

Særlige tillæg:

  • Tillæg eneværelse: 600,-

Bemærk:

  • Husk pas!

  • Ændringer i rækkefølgen af udflugter kan forekomme.

  • Vi anbefaler bestilling inden to måneder før rejsen.

Bussen kører på følgende tidspunkter:

Tidspunkt:By:
kl. 05:40
Højby
kl. 05:50
Nykøbing Sj.
kl. 06:05
Vig
kl. 06:20
Asnæs
kl. 06:30
Fårevejle
kl. 06:40
Svinninge
kl. 07:00
Holbæk
kl. 07:50
Korsør
kl. 06:00
København
kl. 06:30
Roskilde

Skal du med på turen?

Ønsker du at booke et sæde i bussen?
Klik på “Bestil her” og gå direkte til vores booking.

Kontakt os

K. P. Danøsvej 2 | 4300 Holbæk
Telefon: 59 43 11 41
hafnia-rejser@hafnia-rejser.dk

Bank: Sparekassen Sjælland
Reg.nr.: 0520 Kontonr.: 2021035

CVR-nr.: 19043401

Rejsegarantifonden

Hafnia Rejser er medlem af Rejsegarantifonden og medlem af Danmarks Rejsebureau Forening.

Åbningstider

Mandag til fredag: 9.00 - 15.00
Lørdag og søndag: Lukket

Download katalog