Skip to main content
Kom med til

Norge i en nøddeskal


Lidt om turen

Unikke fjordlandskaber, storslåede udsigter og maritimt miljø ved den gamle havn i Bergen. Afslappende sejlads fra Bergen til Hirtshals, helt tæt på kysten, de idylliske klippeskær og røde/gule træhuse.

Antal dage: 6 dage

Pris pr. personAfrejsedata:Bestil
Pris 7.695,-
Lørdag d. 30. juli
Bestil her

Fotokreditering: Skib udefra – Fjordline

Sådan er programmet

Aktiviteterne på de enkelte dage er planlagt på følgende måde:

1 dag:

Via Sveriges vestkyst til Oslo

Via færgeoverfart Helsingør – Helsingborg, når vi vores svenske naboland.
Herfra går turen op langs den svenske vestkyst, forbi Gøteborg, og med passende pauser undervejs, krydser vi grænsen til Norge ved Svinesund.

Sidst på eftermiddagen kommer vi til Norges hovedstad Oslo. Her indlogeres vi på Scandic Hotel Solli Oslo, beliggende centralt i byen. I gåafstand finder vi det populære område Aker Brygge og Kongeslottet, samt byens hovedstrøg, Karl Johans Gate. Om aftenen spiser vi fælles middag på hotellet.


2 dag: 

Mod Vestnorges fjordlandskab

Inden vi forlader Oslo, besøger vi Vigelandsparken, hvor Gustav Vigelands mange berømte skulpturer, udformet i granit, bronze og smedejern, står udstillet rundt om i landskabet.
Her vil rejselederen fortælle lidt om de mest kendte værker, Monolitten, Livshjulet og fontænen, der alle skildrer livets forskellige faser og udvikling.

Derefter sætter vi kurs mod den skovklædte Hallingdal og frokostpause i byen Ål. Turen går nu mod pasovergangen mellem Øst- og Vestnorge. Vi skærer os igennem Hallingskarvet Nationalpark, som ligger i den nordlige ende af Hardangervidda. På denne tur fornemmer man rigtigt, hvordan landskabet udvikler sig fra skovklædte dalstrøg til det barske højfjeld, med smeltevandssøer, vilde klippepartier og bjergtinder, der rækker mod himlen. Denne øde bjergverden slutter brat, når vejen atter fører os ned mod de vestnorske fjorde. Gennem de mange hårnålesving får vi en fantastisk udsigt ned over Aurlandsdalen.

Når vi er forbi byen Flåm og igennem et par lange tunneller, er vi snart fremme ved vores næste mål.

Med fabelagtig udsigt over dalen, ikke langt fra Sognefjorden og Nærøyfjorden, ligger vores hotel for de næste to nætter. Det historiske Stalheim Hotel har restaurant og lounge-område med panoramaudsigt, elevator og alle værelser er med bad og toilet. Hotellet er indrettet med en omfattende udstilling af antikviteter, og mange malere og digtere har gennem tiden ladet sig inspirere af det dramatiske, men samtidig harmoniske, landskab som omgiver hotellet. Middag på hotellet.


3 dag:

Togrejse og fjordkrydstogt

Efter morgenmaden går turen ned gennem Nærøydalen over til Flåm station.

Med Flåms-banen begiver vi os ud på en af verdens mest spektakulære togrejser, og oplever en sand opvisning i norsk ingeniørkunst inden for jernbane byggeri. Toget kører os ind igennem den smukke Flåmsdal og bestiger bjergene med hårnålesving, langs klippeafsatser og vandfald, og helt op på højfjeldet, hvor is og sne kan ses hele året.
Efter et lille ophold i Myrdal, kører toget retur til Flåm, så det man ikke så på vejen op, ser man på vejen ned.

I den livlige havneby Flåm har vi et par timers ophold, med mulighed for, på egen hånd, at forsyne sig med lidt frokost, inden dagens eventyr fortsætter til søs.

Midt på eftermiddagen går vi ombord på en sightseeing båd, som på en to timers sejltur bringer os gennem Aurlandsfjorden og den verdensberømte Nærøyfjord, hvor fjeldene virker uindtagelige, når de rejser sig lodret mod himlen. På fjeldhylder og klippeafsatser, har mennesker formået at leve livet gennem generationer, og dette samspil mellem mennesker og natur, har bragt området på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Turen slutter i Gudvangen, hvorfra vi kører den korte tur tilbage til Stalheim Hotel.

Igen i aften nyder vi middagen i hotellets restaurant, med den betagende udsigt.


4 dag:

Stalheim og Bergen

Vi starter dagen med et besøg på hotellets eget frilandsmuseum.

Det dejlige Stalheim Hotel har, i århundreder, spillet en vigtig rolle som postgård, gæstgiveri og overnatningssted for de første turister, som fandt vej til de norske fjelde. Stedets ejere har der ud over, op igennem tiderne, samlet en mængde historiske bygninger, som i dag udgør den største samling i privat eje.

Hen på formiddagen sætter vi kurs mod Bergen, med stop ved det smukke vandfald Tvindefossen, og senere ved byen Voss.

Midt på eftermiddagen ankommer vi til Bergen, hvor vi starter med en lille byvandring, så vi hurtigt bliver dus med byen.

Bergen er kendetegnene ved huse der klamrer sig til fjeldsiderne, gamle træbygninger og smalle stræder med hyggelige caféer og butikker. Vi indlogeres på First Hotel Bergen Marin, centralt beliggende på ”Bryggen”, i den gamle bydel. Hotellet har restaurant, elevator og alle værelser er med TV, toilet og bad. ”Bryggen” – bebyggelsen langs havnen – var tilholdssted for tyske købmænd i Hanseforbundet, og i dag optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Bryggens bygninger er alle fredet og huser museer og små specialforretninger, gallerier og spisesteder.

Resten af eftermiddagen er der tid til, på egen hånd, at opleve disse omgivelser. Tag f.eks. en tur med tandhjulsbanen op på bybjerget Fløyen, som er beliggende i gåafstand fra hotellet. Herfra er der en fantastisk udsigt over byen, samt de omkringliggende skærgårdsøer og havet.


5 dag:

Bergen og Skærgårdssejlads

I formiddag er der atter tid til, på egen hånd, at opleve Bergen.

Besøg f.eks. det nye center, ”Fiskenes Hus”, hvor fiskene nu om dage bliver handlet. Her er en række caféer og butikker, og ligger naturligvis lige ud til havnen.

Først på eftermiddagen går vi ombord på Fjord Lines store skib, med kurs mod Hirtshals. Her fra kan vi nyde udsigten til de høje majestætiske fjelde, dybe fjorde og en smuk skærgård. Nyd en afslappende eftermiddag på dækket, med en udsigt ud over det sædvanlige. Man når slet ikke at blive træt af det smukke panorama, som hele tiden skifter. Flere gange sejler vi så tæt på kysten, at man kan se detaljerne ved de typiske røde fjordhuse og de små fjorde, som skærer sig ind i landet.

Om aftenen har vi inkluderet middag i en af skibets restauranter.

Natten tilbringes til søs, i kahyt med havudsigt og bad/toilet.


6 dag:

Hjemrejse

Und dig selv at opleve solopgangen fra dækket – her ses det smukkeste farvespil, med alle tænkelige nuancer af rød, orange og blålige toner, som langsomt glider over i hinanden. Inden ankomst til Hirtshals, spiser vi tidlig morgenmad i buffetrestauranten, som ligger helt agter, og hvorfra der er en formidabel udsigt. Vi kører ned gennem Jylland og er hjemme midt på eftermiddagen.

Alt det praktiske:

Det får du med i prisen:

 • 1 x overnatning i Oslo

 • 2 x overnatning på Stalheim Hotel

 • 1 x overnatning i Bergen

 • 1 x overnatning i udvendig kahyt

 • 5 x morgenmad

 • 1 x frokost (2. dag)

 • 4 x middag

 • Besøg i Vigelandsparken, Oslo

 • Togrejse med den legendariske “Flåmsbanen”

 • Fjordkrydstogt på Aurland- og Nærøyfjorden

 • Rejseleder / chauffør: Jens Thuun / Niels Gregers

 • Kørsel i 4-stjernet turistbus

Særlige tillæg:

 • Tillæg enekahyt / enevær.: 1.650,-

 • Afbestillingsforsikring: 478,-

Bemærk:

 • Husk pas!

 • Valuta: DKKR / NOK

Bussen kører på følgende tidspunkter:

Tidspunkt:By:
kl. 05:10
Højby
kl. 05:20
Nykøbing Sj.
kl. 05:35
Vig
kl. 05:50
Asnæs
kl. 06:00
Fårevejle
kl. 06:10
Svinninge
kl. 06:30
Holbæk
kl. 07:00
Roskilde
kl. 07:30
København

Skal du med på turen?

Ønsker du at booke et sæde i bussen?
Klik på “Bestil her” og gå direkte til vores booking.