Skip to main content
Kom med til

Rundt om Sognefjorden


Lidt om turen

Med bus, tog og båd kommer vi hele vejen rundt om verdens længste og dybeste fjord, norske Sognefjorden. Her oplever vi en natur, hvis skønhed og dramatik har bragt området på Unescos liste over særligt bevaringsværdige områder. Vi bor på det legendariske Stalheim Hotel, med Norges vel nok smukkeste beliggenhed, og udsigt i verdensklasse.

Antal dage: 6 dage
Hotel: Stalheim Hotel m.fl.

Pris pr. personAfrejsedata:Bestil
Pris fra 7.795,-
Onsdag d. 04. september
Bestil her

Sådan er programmet

Aktiviteterne på de enkelte dage er planlagt på følgende måde:

1 dag:

Langs Sveriges vestkyst til Norge

Via færgeoverfart Helsingør-Helsingborg, når vi vores svenske naboland. Herfra går turen op langs den svenske vestkyst, med passende pauser undervejs. På vores videres vej mod Norge kører vi ud langs den svenske skærgård, nord for Göteborg. Tusindevis af små øer og skær ligger langs kysten, der er kendt for sine glatte og vejrbidte granitklipper, charmerende og farverige fiskerlejer og idylliske landsbyer.

Ud på eftermiddagen krydser vi grænsen til Norge ved Svinesund, inden vi kører under Oslofjorden, og ankommer til den gamle sølvmineby, Kongsberg, hvor vi indlogerer os for natten. Om aftenen spiser vi fælles middag på hotellet.

2 dag: 

Hardangervidda med bus

I formiddagstimerne kører vi op gennem Numedalen, hvor vejen følger elven af samme navn, og flankeres af forskellige fjeldpartier – flot og klassisk norsk natur.

Ved middagstid når vi den kendte skisportsby Geilo. Efter frokost går turen nu op over Europas største højfjeldsplateau, Hardangervidda, hvor klippelandskabet er præget af is og sne store dele af året, og et ægte paradis for rensdyr.

Inden vi starter nedkørslen til Måbødalen, gør vi holdt ved Vørringsfossen. Det 182 meter høje vandfald hører til blandt de mest kendte vandfald i Norge. Vel nede i Måbødalen møder vi Eidfjorden, som er en gren af Hardangerfjorden. Vi får her fornøjelsen af at krydse fjorden på den nye og spektakulære “Hardangerfjord bro” – en 1,4 km lang hængebro, der svæver 55 meter over havet. Broen er nu den 10. længste i verden, og udsigten – ja, kom med og se!

Sidst på eftermiddagen når vi ind i hjertet af norsk fjordlandskab når det er bedst. Med fabelagtig udsigt over dalen, ikke langt fra Sognefjorden og Nærøyfjorden, ligger vores hotel for de næste tre nætter. Det historiske Stalheim Hotel har restaurant og loungeområde med panoramaudsigt, er indrettet med en omfattende udstilling af antikviteter, og mange malere og digtere har gennem tiden ladet sig inspirere af det dramatiske, men stadig harmoniske, landskab som omgiver hotellet. Middag i hotellets restaurant.

3 dag:

Rundt om Sognefjorden med båd

Vi starter dagen med en tur ned gennem den smukke og snævre Nærøydal, hvor fjeldene rejser sig stejlt omkring dalen. Vi når hurtigt ned til færgestedet Gudvangen, og går ombord på færgen som tager os med på tur gennem den verdensberømte fjord “Nærøyfjord”.

Fjeldene rejser sig lodret fra fjorden, og op i 1500 meters højde. Alligevel har mennesker formået at skabe sig en tilværelse midt i dette, tilsyneladende, uindtagelige og dramatiske landskab. Det unikke samspil mellem natur og mennesker, har bragt området på Unescos liste over særligt bevaringsværdige steder på kloden. Ved Aurlandsvangen holder vores bus klar til at fortsætte turen gennem Lærdalstunnellen og ud til færgestedet Fodnes / Manheller, hvor vi krydser over på nordsiden af Sognefjorden. På vores videre vej langs med Sognefjorden spiser vi frokost, inden vi ankommer til endnu et færgested. Vi sejler fra Hella til Vangsnes, og er nu retur på sydsiden. På vej retur til Stalheim går turen, med skarpe sving, op over Viksfjeldet, med flotte udsigter og spændende højfjelds natur. En smuk måde at afslutte vores tur “Rundt om Sognefjorden” på.

4 dag:

Flåmsbanen

Fra morgenstunden aflægger vi et besøg i den lille og meget afsidesliggende by, Undredal. Den lille bygd ligger lige ud til fjorden, mellem de høje fjelde, og fik først vejforbindelse til omverdenen, da man i tresserne anlagde de lange tunneller mellem Flåm og Gudvangen. Her drikker vi kaffe på et lille traktørsted i “vandkanten”. Undredal er, udover sin beliggenhed, kendt for sine gedeflokke, gedeoste og Norges mindste stavkirke. Efter formiddagskaffe og kage på Bryggen, fortsætter vi turen til Flåm.

Her, i den populære og smukt beliggende fjorddestination, er der gode muligheder for, på egen hånd, at kigge lidt på byen og dens omgivelser, og finde lidt frokost.

I løbet af eftermiddagen tager vi på den smukke togtur, Flåm – Myrdal – Flåm. Flåmsbanen er ren opvisning i norsk ingeniørkunst inden for jernbanekonstruktion, og rangerer blandt verdens mest spektakulære jernbanestrækninger.

Igen i aften nyder vi middagen i Stalheim Hotels restaurant, med den betagende udsigt.

5 dag:

Lærdalen og Borgund stavkirke

Efter morgenmaden pakker vi bussen, og forlader Stalheim Hotel.

Via Nærøydalen og Flåm, kører vi til Lærdalen, med sin berømte lakseelv. Vi gør ophold ved Borgund stavkirke, der regnes for at være Norges bedst bevarede stavkirke.Turen fortsætter op over Filefjeld, til byen Fagernes, hvor der er mulighed for, på egen hånd, at finde lidt frokost, inden vi fortsætter sydpå, langs Begnaelven, til Hønefoss.

Lige nord for Oslo, i nærheden af Lillestrøm, indlogeres vi på det flotte hotel Olavsgård, bygget i herregårdsstil. Iflg. sagnet var det her Sankt Olav i år 1022 nedkæmpede sine lokale modstandere i et slag, da vikingerne konverterede til kristendommen i Norge.

6 dag:

Hjemrejse

Vi påbegynder hjemturen med at køre forbi Oslo, krydser atter grænsen ved Svinesund, og med passende pauser undervejs, kører vi ned igennem det vestlige Sverige til Helsingborg.

Hjemkomst først på aftenen.

Alt det praktiske:

Det får du med i prisen:

  • 5 x overnatning i delt dobbeltværelse med morgenmad

  • 5 x middag

  • 2 x frokost (2. og 3. dag)

  • Udflugter som beskrevet i program

  • Færgecruise på Nærøyfjord

  • Togrejse Voss-Myrdal-Flåm

  • Eftermiddagskaffe i Undredal

  • Entré til Borgund stavkirke

  • Rejseleder Jens Thuun
  • Kørsel i 4-stjernet turistbus

Særlige tillæg:

  • Tillæg eneværelse: 980,-

Bemærk:

  • Husk pas!

  • Ændringer i rækkefølgen af udflugter kan forekomme.

Bussen kører på følgende tidspunkter:

Tidspunkt:By:
kl. 05:10
Højby
kl. 05:20
Nykøbing Sj.
kl. 05:35
Vig
kl. 05:50
Asnæs
kl. 06:00
Fårevejle
kl. 06:10
Svinninge
kl. 06:30
Holbæk
kl. 07:00
Roskilde
kl. 07:15
Høje Tåstrup
kl. 07:45
Valby
kl. 08:10
Nærum

Skal du med på turen?

Ønsker du at booke et sæde i bussen?
Klik på “Bestil her” og gå direkte til vores booking.