Skip to main content
Kom med til

Sort Sol over Tøndermarsken


Lidt om turen

Oplev Danmarks smukkeste naturfænomen, Sort Sol, med kyndig naturvejleder. Den elegante “fugleballet” er en betagende oplevelse. Gram Slot, Tønder, Schackenborg Slotshave og ophold på skønne Agerskov Kro.

Antal dage: 3 dage
Hotel: Agerskov Kro

Pris pr. person Afrejsedata: Bestil
Pris fra 3.995,-
Torsdag d. 31. oktober
Bestil her
Fotokredit: Sort Safari

Sådan er programmet

Aktiviteterne på de enkelte dage er planlagt på følgende måde:

1 dag:

Rundvisning og frokost på Gram Slot

“Skal vi købe et slot, skat”? Denne sætning, sagt halvt i sjov, halvt i alvor, var startskuddet til et eventyr, der tog sin begyndelse i 2007, hvor Gram Slot, efter at have stået tomt i 25 år, blev beboet og vækket til live igen. Siden da, har ægteparret Sanne og Svend Brodersen skabt en alsidig virksomhed, og Gram Slot er blevet omdannet til levende kulturarv, hvor man afholder mange forskellige events som koncerter, fester, kurser og konferencer, samtidig med at man driver et stort økologisk landbrug. Vi får en rundvisning og spiser en lækker frokost på dette spændende sted.

Herefter kører vi den korte vej til Agerskov, hvor vi indlogeres på den skønne familieejede kro. Stedet emmer af gammeldags krostemning, og i køkkenet regerer kromanden og tilfredsstiller selv den mest forvænte gane.

Middag i kroens hyggelige restaurant.


2 dag: 

Tønder, Møgeltønder, Schackenborg Slotshave og Sort Sol

Efter morgenmaden går turen til Gallehus, hvor Guldhornene blev fundet. Ikke langt derfra ligger Højer og Højer Sluse. Området har været ramt af stormflod flere gange, og derfor man bygget Det Fremskudte Dige, som vi også skal besøge.

Herefter kører vi en tur til Tønder. Engang var Tønder en rig havne- og handelsby, og gågadens store huse er bygget, og var beboet, af rige handelsmænd og deres familier. I den gamle bydel er hyggelige butikker, caféer og restauranter i de historiske huse, hvor glimt af fortidens rigdom kan ses på bygningsværkerne. Tid på egen hånd, til f.eks. at spise frokost.

Om eftermiddagen kører vi en tur til Møgeltønder, hvor vi bl.a. byder på en kulturhistorisk oplevelse, i form af et guidet besøg i parkanlægget ved Schackenborg Slot. I haven kan vi bl.a. se de træer, som Prins Joachim har plantet for hver af sine fire prinser og prinsesser. Vi går en tur ad den smukke slotsgade og får, om muligt, et kig ind i kirken.

Turen fortsætter udi marsken og området omkring Nationalpark Vadehavet, for at opleve Danmarks smukkeste naturfænomen, Sort Sol, som opstår, når landets største stæreflokke samles over marskens tagrørsområder, og opfører den fantastiske “ballet” på aftenhimlen. Husk varmt tøj og praktisk fodtøj til gåtur i terræn. Kikkert og vandtæt siddeunderlag kan også være en god idé. Husk også pas, da vi muligvis skal over grænsen for at opleve de mange stære. Turen foregår med lokal naturvejleder og egner sig ikke til dårligt gående.

Middag ved hjemkomst til kroen.


3 dag:

Sønderborg

Efter morgenmaden pakker vi bussen, og kører ud på denne rejses sidste oplevelser.

I Besøgscentret ved Dybbøl Banke hvirvles vi ind i et af de mest spændende kapitler i Danmarkshistorien. Vi får krigen 1864 og soldaternes hverdag helt ind under huden. Ved hjælp af gamle breve og dagbøger kan vi danne os et indtryk af, hvordan personerne var, og hvordan de oplevede krigen. Hold alle sanser åbne, når du bevæger dig ind på området, hvor lyden fra de buldrende kanoner blander sig med skrigene fra de sårede soldater.

Helt omgivet af vand finder vi Als med fyrtårne, møller, stråtækte hus, Augustenborg og historiske Sønderborg. Fra Danmarkshistorien kender vi særligt Sønderborg Slot, da Kong Christian d. 2. blev hold som fange her, efter han blev afsat i år 1523. Vi spiser frokost i Sønderborg, inden vi om formiddagen sejler fra Fynshav til Bøjden. Derfra over Fyn, Storebælt og retur til Sjælland.

Hjemkomst kl. 18:15-20:30.

Er du glad for at rejse i Danmark, har vi også en rejse til Bornholm.


Alt det praktiske:

Det får du med i prisen:

 • 1 x overnatning i delt dobbeltværelse

 • 2 x morgenmad

 • 2 x frokost (1. og 3. dag)

 • Rundvisning på Gram Slot

 • Udflugter iflg. program

 • Møgeltønder og Sort Sol med naturvejleder

 • Entré i Besøgscenter Dybbøl Banke

 • Kørsel i 4-stjernet turistbus

 • Rejseleder

Særlige tillæg:

 • Tillæg eneværelse: 400,-

Bemærk:

 • Husk pas!

 • Ændringer i rækkefølgen af udflugter kan forekomme.

Bussen kører på følgende tidspunkter:

Tidspunkt: By:
kl. 07:10
Højby
kl. 07:20
Nykøbing Sj.
kl. 07:35
Vig
kl. 07:50
Asnæs
kl. 08:00
Fårevejle
kl. 08:10
Svinninge
kl. 08:30
Holbæk
kl. 09:25
Korsør
kl. 07:15
Valby
kl. 07:40
Høje Tåstrup
kl. 08:00
Roskilde

Skal du med på turen?

Ønsker du at booke et sæde i bussen?
Klik på “Bestil her” og gå direkte til vores booking.