Skip to main content
Kom med til

Sydfynsk forår og Agerskov Kro


Lidt om turen

Forårsoplevelser på det smukke Sydfyn, Als og i Sønderjylland.

Antal dage: 2 dage
Hotel: Agerskov Kro

Pris pr. personAfrejsedata:Bestil
Pris 1.580,-
Mandag d. 12 juni
Bestil her

Sådan er programmet

Aktiviteterne på de enkelte dage er planlagt på følgende måde:

1 dag:

Svendborg og Agerskov

Det første stykke vand vi skal passere på denne rejse, er Storebælt med den imponerende bro. På en klar dag byder broen på en fantastisk udsigt til kysterne og de dekorative sejlbåde. Snart når vi Fyn, hvor vi vil følge østkysten sydpå. Det idylliske fynske landskab må bestemt have været med til at inspirere den fynske komponist, Carl Nielsen, til hans smukke værker. En natur, som han selv i ’Min Fynske Barndom’ mener, har formet ham som menneske og komponist.

Ved frokosttid ankommer vi til Svendborg, øhavets hovedstad med en af Danmarks smukkeste beliggenheder, lige ud til det idylliske Svendborgsund. Her bliver der tid, på egen hånd, til at udforske den kønne gamle købstad, med bindingsværkshuse i byens smalle, hyggelige stræder og en afslappet atmosfære. Find lidt frokost i en af byens caféer, og nyd det historiske købstadsmiljø i gågaderne. Vi får et kig ud over Svendborgsund i Det sydfynske Øhav, med sejlbåde der dovent glider forbi og Ærøfærgen i sin faste rutefart.

Særligt på turen mellem Svendborg og Faaborg, viser Fyn sig fra sin smukkeste side, med et landskab præget af bløde bakker, snoede veje, levende hegn, bindingsværkshuse og gamle møller. Mange herregårde og slotte pryder også landskabet. Et pittoresk sving på vejen, åbenbarer grevens Hvidkilde Gods, med den maleriske hvide hovedbygning og avlsbygningerne i rødt bindingsværk. Hvidkilde sø, smukt indføjet i det omgivende landskab, bidrager til godsets bemærkelsesværdige kulisse.

Med færgeoverfarten Bøjden-Fynshav krydser vi det Sydfynske ø-hav, med kig til Lyø og Ærø. Helt omgivet af vand finder vi Als med fyrtårne, møller, stråtækte huse, Augustenborg og historiske Sønderborg. Efter en køretur rundt på øen, bevæger vi os videre vestpå, til den lille landsby Agerskov, hvor vi skal overnatte på den kendte Agerskov Kro. Stedet emmer af gammeldags krostemning, har en restaurant, hvor der kæles for maden og alle værelser er udstyret med bad/toilet og tv.

Vi nyder en to-retters menu på kroen, efterfulgt af kaffe.


2 dag: 

Flensborg

Morgenmad på kroen. Derefter kører vi sydpå til vore naboer i Tyskland og Flensborg, som ligger smukt lige ud til Flensborg Fjord. Byen var dansk indtil 1864, og der kan stadig høres dansk på gågaden og i butikkerne. Tid på egen hånd til at gå på opdagelse i det charmerende gågadeareal, med flotte husfacader og baggårde. Hjemturen går via Sønderjylland og Midtfyn, inden vi er retur på Sjælland.

Hjemkomst kl. 16:30-18:50.

Alt det praktiske:

Det får du med i prisen:

 • 1 x overnatning i dobbeltværelse

 • 1 x kromiddag

 • 1 x morgenbuffet

 • Udflugt til Sydfyn

 • Udflugt til Flensborg

 • Færgeoverfart Fynshav-Bøjden

 • 4-stjernet turistbus

Særlige tillæg:

 • Tillæg eneværelse: 200,-

 • Afbestillingsforsikring: 95,-

Bemærk:

 • Husk pas!

 • Vi anbefaler bestilling inden to måneder før rejsen.

Bussen kører på følgende tidspunkter:

Tidspunkt:By:
kl. 07:00
København
kl. 07:30
Roskilde
kl. 08:10
Holbæk
kl. 08:30
Svinninge
kl. 08:45
Jyderup
kl. 09:30
Korsør

Skal du med på turen?

Ønsker du at booke et sæde i bussen?
Klik på “Bestil her” og gå direkte til vores booking.