Skip to main content
Kom med til

Thy og Hanstholm


Lidt om turen

Klithedelandskaber i Nationalpark Thy, Jesperhus Blomsterpark, Limfjordsøen Fur og et kig til “Gutterne på Kutterne” i Thorupstrand. Rejs med til toppen af Jyllands vestkyst, oplev de enorme bølgers brusen og få smagen af salt fra Vesterhavet. Vi bor i den skønne fiskerby Hanstholm.

Antal dage: 4 dage
Hotel: Montra Hotel Hanstholm

Pris pr. person Afrejsedata: Bestil
Pris fra 4.595,-
Mandag d. 29. august
Bestil her

Sådan er programmet

Aktiviteterne på de enkelte dage er planlagt på følgende måde:

1 dag:

Grejsdal Å og Jellingmonumenterne

Opsamling på Sjælland, og via Storebæltsbroen til Fyn og Jylland.

Første stop på rejsen mod Thy, er til en dejlig frokost på Hopballe Mølle – naturskønt beliggende, midt i skoven ved Grejsdal Å. Igennem næsten 600 år har her været mølleri, hvor bønderne har fået malet deres korn til mel og gryn, og ved stampeværket blev der lavet klæde til dyner, kørekapper, mandstøj, drengetøj og kjoletøj, i den kvalitet skrædderen ønskede det.

Efter frokost kører vi en tur forbi “Danmarks navne- og dåbsattest” nemlig Jellingmonumenterne.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til “vores by” for de næste dage, Hanstholm.
Hanstholm er en driftig by, med en stor og aktiv fiskerihavn. På havnen er der liv døgnet rundt – en truck med fiskekasser er ude i et ærinde, lastbiler forlader havneområdet belæsset med fisk og skibe er på vej ind eller ud af havneindsejlingen.
Fiskeriet, og den dertil knyttede industri, giver levebrød til mange af Hanstholms familier.

Vi tjekker ind på Montra Hotel Hanstholm, unikt placeret på kanten af Nationalpark Thy og kun et stenkast fra Vesterhavet. Alle værelser har eget bad og toilet, tv og telefon. Hotellet tilbyder forskellige faciliteter, bl.a. indendørs swimmingpool og wellness afdeling. Aftensmad på hotellet.


2 dag: 

Bunkermuseum, Nationalpark Thy og Jesperhus Blomsterpark

Efter morgenmaden på hotellet, besøger vi Bunkermuseum Hanstholm. Her kommer vi tæt på 2. Verdenskrig, i den stærkeste tyske fæstning i Danmark. Museets enorme bunker var hjem for 90 tyske soldater, hvorfra åbningen i den tyske minespærring i Skagerrak skulle bevogtes.

Herefter kører vi ud i Nationalpark Thy – Danmarks første nationalpark – og største vildmark med klithedelandskaber langs kysten. Et stort og uspoleret naturområde, som i den nordlige ende har mere end 30 forskellige fuglearter, og hvor odderen har fundet fristed i områdets søer. I den sydlige ende af nationalparken er Agger Tange et af Nordeuropas vigtigste hvilesteder for mange flokke trækfugle, og udpeget som internationalt fuglebeskyttelsesområde. Samtidig er nationalparken en vigtig del af dansk historie, med adskillige gravhøje fra bronzealderen, og de mange tyske bunkere langs kysten.

Vi fortsætter til Limfjordsøen Mors og Jesperhus Blomsterpark, som bugner af fantasifulde og smukt arrangerede blomsterbede. Nyd det smukke farvespil i den 8 hektar store park, hvor tusindevis af blomster, stauder, kaktusser og sukkulenter sætter deres præg. efter nogle timer her, kører vi retur til hotellet i Hanstholm. Aftensmad på hotellet.


3 dag: 

Fur

Morgenbuffet på hotellet.

I dag skal vi opleve den lille ø Fur – en af Limfjordens smukkeste naturperler, og især kendt for sit moler med indhold af velbevarede fossile fisk, insekter, krybdyr og planter.

Nordøen domineres af en øst-vestgående bakkeryg med stejle skrænter ned mod Limfjorden. Mod syd breder det flade frugtbare agerland sig. Ved ankomst til øen får vi en lokalguide ombord på bussen, som viser os rundt på øen. Frokost på Fur Bryghus. Aftensmad på hotellet.


4 dag:

Gutterne på Kutterne

Efter morgenmaden pakker vi bussen, og påbegynder hjemturen.

Vi slår et smut forbi Thorupstrand – Nordeuropas største aktive kystlandingsplads, hvor fiskerbådene fortsat bliver trukket op på stranden.
Måske er vi heldige at møde nogle af de lokale helte “Gutterne på Kutterne” – kendt fra TV-serien af samme navn. De fem kammerater Kristian, Jan, Johnny, Jesper og Bo kæmper, sammen med byens øvrige fiskere, alle en kamp for at bevare kystfiskeriet i Thorupstrand.

Ved Løgstør kan vi se Frederik VII kanal, helt tæt ved Limfjorden. Indtil 1850’erne havde skibstrafikken i århundreder haft problemer ved de lavvandede Løgstør Grunde, hvorfor man besluttede at grave en kanal forbi grundene. 5 år tog det at grave den 4,4 km. lange kanal med håndkraft!

På vores videre tur ned igennem Jylland, gør vi holdt i det midtjyske søhøjland, og spiser frokost på Nørre Vissing kro.
Hjemturen fortsætter via Vejle og Lillebælt til Fyn, over Storebælt og tilbage til Sjælland.

Hjemkomst kl. 17:00 – 19:30. 

Er du glad for at rejse i Danmark, har vi også rejser til f.eks. Sønderjylland og Bornholm

Alt det praktiske:

Det får du med i prisen:

 • 3 x overnatning i delt dobbeltværelse

 • 3 x morgenmad

 • 3 x frokost

 • 3 x middag

 • Entré i Bunkermuseum Hanstholm

 • Udflugt i Nationalpark Thy

 • Entré i Jesperhus

 • Udflugt på Fur med lokalguide

 • Ophold ved Thorupstrand og Frederik VII kanal

 • Kørsel i 4-stjernet turistbus

 • Rejseleder

Særlige tillæg:

 • Tillæg eneværelse: 100,-

 • Afbestillingsforsikring: 285,-

Bemærk:

 • Ændringer i rækkefølgen af udflugter kan forekomme.

Bussen kører på følgende tidspunkter:

Tidspunkt: By:
kl. 07:35
Højby
kl. 07:45
Nykøbing Sj.
kl. 08:00
Vig
kl. 08:15
Asnæs
kl. 08:25
Fårevejle
kl. 08:35
Svinninge
kl. 08:50
Jyderup
kl. 07:05
København
kl. 07:25
Taastrup
kl. 07:45
Roskilde
kl. 08:15
Holbæk
kl. 09:30
Korsør

Skal du med på turen?

Ønsker du at booke et sæde i bussen?
Klik på “Bestil her” og gå direkte til vores booking.