Skip to main content
Kom med til

Vestkapp – spektakulære Vestnorge


Lidt om turen

En storslået rejse med dramatik, skønhed, eventyr og overraskelser, som både byder på det klassiske fjord- og fjeldlandskab, men også på natur man ikke umiddelbart vil forvente i Norge.

Antal dage: 7 dage

Pris pr. personAfrejsedata:Bestil
Pris fra 8.850,-
Lørdag d. 26. august
Bestil her

Sådan er programmet

Aktiviteterne på de enkelte dage er planlagt på følgende måde:

1 dag:

Via Sveriges vestkyst til Norge

Via færgeoverfart Helsingør – Helsingborg, når vi vores svenske naboland.
Herfra går turen op langs den svenske vestkyst, med passende pauser undervejs.

På vores vej mod Norge kører vi ud langs den svenske skærgård, nord for Göteborg.

Tusindevis af små øer og skær ligger langs kysten, der er kendt for sine glatte og vejrbidte granitklipper, charmerende og farverige fiskerlejer og idylliske landsbyer.

Vi spiser frokost i dette skønne landskab, inden vi krydser grænsen til Norge ved Svinesund.

Sidst på eftermiddagen indlogeres vi på Hotel Scandic Brennemoen, sydøst for Oslo.

Om aftenen spiser vi fælles middag på hotellet.


2 dag:

Gudbrandsdalens rolige skønhed

Vi fortsætter rejsen op forbi Hamar og Lillehammer, og befinder os nu i den dejlige Gudbrandsdal, som med sine høje fjelde, brusende elve, grønne skove og rige kulturhistorie, i hundredvis af år har inspireret kokke, kunstnere og friluftsmennesker.

Nær Hunderfossen spiser vi frokost på den hyggelige “Fossakroa”, ved bredden af en af Norges bedste lakseelve, Lågen.

Efter frokost kører vi øst om Rondane Nationalpark, med fjeldsøer, høje fjelde og Norges sidste vildren-flok. Smuk natur langs en rute, som ikke mange giver sig tid til.

Ved foden af Douvrefjell overnatter vi på Dombås Hotel. Middag på hotellet.


3 dag:

Romsdalen, hvor troldvæggen og troldetinderne knejser

I dag begiver vi os ud på en af de mest spektakulære køreture man kan få i Norge.

Kort efter start fra hotellet overskrider vi grænsen mellem Øst- og Vestnorge, og den berømte Romsdal ligger foran os.

Dalen er kendt for sine dramatiske og stejle fjeldsider, med Trollveggen, Trolltinderne og Romsdalshornet som de mest kendte. Disse fjeldlandskaber virker helt uindtagelige, men ikke desto mindre, skal vi bestige bjergene i vores bus. Via troldens egen vej, Trollstigvegen, lader det sig gøre. I en serie af hårnålesving, slynger vejen sig voldsomt op ad fjeldsiden. På vejen op kører vi hen over det 182 meter høje vandfald, Stigfossen. Når vi er kommet helt op, forstår vi hvorfor vejanlægget benævnes som “Kongen over alle bjergveje”. På toppen gør vi et ophold, med god tid til at nyde udsigten, og besøge stedets cafeteria. Vi har bevæget os ind på “Den gyldne rute”, som er et overflødighedshorn af flot fjeldnatur. Et stop ved Gudbrandsjuvet, hvor elvens vandmasser tordner sig igennem en trang slut, er altid en oplevelse.

Med færge fra Linge til Eidsdal krydser vi Storfjorden, og turen går nu over mod Geiranger. For at komme dertil, skal vi ned ad den berømte Ørneveien, der slynger sig ned mod den smukke fjord. Herfra har man nogle af Norges måske flotteste udsigter.

Vi har et lille ophold i Geiranger, inden vi sejler ud på den verdensberømte Geirangerfjord, “Dronningen over alle fjorde”. En times sejltur gennem verdens smukkeste fjordlandskab. Fra Hellesylt kører vi direkte til vores hotel for de næste tre nætter, Stryn Hotel, smukt beliggende ved bredden af Stryneelva-floden. Middag på hotellet.


4 dag:

Norges vestligste punkt, med panoramaudsigt over land og hav

Dagens udflugt går til Norges fastlands vestligste punkt, Vestkapp.

Vi kører ud langs Nordfjorden til landtangen kaldet for Stadlandet, som rager langt ud i Atlanterhavet. Området adskiller sig lidt fra det klassiske Norge. Her er græsgrønne fjeldsider, hvide sandstrande og betagende udsigter over hav og land. Landskabet kan til tider føre tankerne hen mod det skotske højland.

Vi besøger selve Vestkapp plateauet, 500 meter over havet. Vi spiser frokost her i Vestkapp-huset, med en fantastisk panorama udsigt i alle retninger.

På vej retur til Stryn, besøger vi det lille kapel i Ervika, med en idyllisk lille kirkegård, ved en sandstrand blandt grønne fjeldsider. Kapellet er rejst til minde om Hurtigrutens skib “Sanct Svithun” som blev skudt ned af briterne under 2. verdenskrig.


5 dag:

Endestationen i Atlanterhavet, via højbroer, lavbroer og dæmninger

Turen i dag går, ligesom i går, også til Atlanterhavet, men nu skal vi krydse hen over en serie af skærgårdsøer.

Vi starter ud gennem Norangsdalen, hvor de mange snedækkede bjergtinder tiltrækker mange bjergbestigere, og derfor kaldes “Sunnmøre-alperne”.

Vi ender ude ved den 35 km lange Hjørundfjord, og efter en kort sejltur, går turen videre mod Ørsta og de første øer. Der er ikke mange steder, hvor man kan “hoppe fra ø til ø” som man kan her, og via broer og dæmninger ender vi ude på øen Runde. Øen er Norges absolutte endestation i Atlanterhavet, og er internationalt kendt for fuglefjeldet. Også en del skattejægere finder hertil, i håbet om at finde guld- og sølvmønter efter “Akerendam-forliset” i 1700-tallet. Vi får en rundvisning og frokost i øens besøgscenter, inden vi atter sætter kurs mod Stryn.


6 dag: 

Retur til Gudbrandsdalen

Efter morgenmaden pakker vi bussen og forlader Stryns Hotel. Turen går mod øst, op over Strynefjellet, hvor sneen ofte ligger til langt ud på sommeren. Måske er vi heldige at se nogle af de mange elge som lever i området, når vi kører igennem Ottadalen.

Vi holder formiddagspause i byen Lom, med en af Norges største stavkirker. Vi er nu tilbage i Gudbrandsdalen, og med stop undervejs, går turen sydpå, hvor vi tjekker ind for natten på Quality Hotel, lidt nord for Oslo.


7 dag:

Hjemrejse

Vi påbegynder hjemturen med at køre forbi Oslo, og med passende pauser undervejs, kører vi ned igennem det vestlige Sverige til Helsingborg. Hjemkomst først på aftenen.

Alt det praktiske:

Det får du med i prisen:

 • 6 x overnatn. i delt dobb. vær. med morgenmad

 • 6 x middag

 • 4 x frokost (1., 2., 4. og 5. dag)

 • 1 x madpakke fra hotel (3. dag)

 • Udflugter som beskrevet i program

 • Entré og rundvisning i Besøgscenter Runde

 • Rejseleder Jens Thuun

 • Kørsel i 4-stjernet turistbus

Særlige tillæg:

 • Tillæg eneværelse: 1.550,-

Bemærk:

 • Husk pas!

 • Mange steder i Sverige og Norge er det ikke muligt at betale med kontanter. Alle almindelige kreditkort kan anvendes.

Bussen kører på følgende tidspunkter:

Tidspunkt:By:
kl. 05:10
Højby
kl. 05:20
Nykøbing Sj.
kl. 05:35
Vig st.
kl. 05:50
Asnæs
kl. 06:00
Fårevejle
kl. 06:10
Svinninge
kl. 06:30
Holbæk
kl. 07:00
Roskilde
kl. 07:30
København

Skal du med på turen?

Ønsker du at booke et sæde i bussen?
Klik på “Bestil her” og gå direkte til vores booking.