Skip to main content
Kom med til

Faaborg og Rosenfestival i Bogense


Lidt om turen

Hyggelig tur til én af Danmarks ældste købstæder, Faaborg, og Rosenfestivalen i Bogense.

Antal dage: 2 dage
Hotel: Hotel Faaborg Fjord

Pris pr. person Afrejsedata: Bestil
Pris fra 2.295,-
Fredag d. 02. august
Bestil her

Sådan er programmet

Aktiviteterne på de enkelte dage er planlagt på følgende måde:

1 dag:

Faaborg

Straks vi er ovre Storebæltsbroen, drejer vi fra motorvejen og følger den smukke kystvej, fra Nyborg og sydpå. Særligt på turen mellem Svendborg og Faaborg, viser Fyn sig fra sin smukkeste side, med et landskab præget af bløde bakker, snoede veje, levende hegn, bindingsværkshuse og gamle møller. Mange herregårde og slotte pryder også landskabet. Et pittoresk sving på vejen, åbenbarer grevens Hvidkilde Gods, med den maleriske hvide hovedbygning og avlsbygninger i rødt bindingsværk.

Midt på formiddagen ankommer vi til Faaborg. Her skal vi “bag tremmer”, på besøg i det gamle arresthus. Her fortæller fængselsguiden om det barske liv bag tremmer, før og nu, når vi går på opdagelse i den historiske arrest og byret.

Om eftermiddagen oplever vi den gamle købstad, med dens små smalle stræder og kønne bindingsværkshuse, i selskab med en af byens vægtere, som undervejs synger vægtersange og fortæller historier fra det gamle Faaborg.

Sidst på eftermiddagen indlogerer vi os på det smukt beliggende Hotel Faaborg Fjord, med den friske fjord i forhaven, og den frodige skov i baghaven.

Om aftenen nyder vi en lækker middag i hotellets restaurant, som emmer af den sydfynske sjæl. Med mantraet “Fra sydfynsk jord til sydfynsk bord” har man et kærligt fokus på udvalgte lokale råvarer, bæredygtighed, dyrevelfærd og årstidernes frugt og grønt.


2 dag: 

Rosenfestival i Bogense

På de nordfynske marker produceres hvert år over 2 mio. haveroser, fordelt på mere end 800 rosensorter, med de skønneste farver og dufte.

I dag tager vi et kig på nogle af disse, når vi besøger Rosenfestivalen i Bogense. Den gamle købstad er smukt udsmykket med roser i alle afskygninger, ofte som fantasifulde skulpturer. Torvet er fyldt med boder, hvor mange lækre lokale produkter præsenteres, og diverse kunsthåndværk sælges.

Nyd den hyggelige atmosfære i byens smalle gader, og på den flotte marina med masser af caféer. Her er lækkerier for alle sanser; duftende roser, velsmagende lokale delikatesser, musik i gaden – og alt sammen en fryd for øjet.

I løbet af dagen har man mulighed ofr, på egen hånd, at stige på en bus som kører til rosenmarkerne ved Grønløkke Planteskole. Her fortælles der spændende historier om roser og gives gode tips ti, hvordan du selv får dem til at trives.

Sidst på eftermiddagen kører vi retur til Sjælland.

Hjemkomst kl. 18:15 – 20:00.


Alt det praktiske:

Det får du med i prisen:

  • 1 x overnatning i dobbeltværelse m. morgenmad

  • 1 x 2-retters middag

  • Rundvisning i Faaborg Arrest

  • Byrundtur i Faaborg med vægter

  • Rosenfestival i Bogense

  • Kørsel i 4-stjernet turistbus

Særlige tillæg:

  • Tillæg eneværelse: 500,-

Bussen kører på følgende tidspunkter:

Tidspunkt: By:
kl. 06:55
Højby
kl. 07:05
Nykøbing Sj.
kl. 07:20
Vig
kl. 07:35
Asnæs
kl. 07:45
Fårevejle
kl. 07:55
Svinninge
kl. 08:15
Holbæk
kl. 09:05
Korsør
kl. 07:00
Valby
kl. 07:25
Høje Tåstrup
kl. 07:45
Roskilde

Skal du med på turen?

Ønsker du at booke et sæde i bussen?
Klik på “Bestil her” og gå direkte til vores booking.